ponedeljek, 07. december 2009

Web Shopping Sony HVL 42AM

Uhhh, že toliko časa me ni bilo tukaj, da se mi je že digitalni prah nabral na tem spletnem kotičku, kaj pa naj, bile so druge prioritete...

Štromarji in računalniško usmerjeni friki imamo to hibo, da radi denar namesto v delnice vlagamo v električne gadget-e. Več funkcij kot imajo bolj so zanimivi, ni važno, če se potem uporablja le osnovne.
Že dolgo sem si ogledoval novo igračo za proizvajat svetlo.
Borim se sam seboj z vprašanji: "A to res potrebuješ?", "A še uporabljaš tisti ojačevalec, ki si ga predlani kupil?"

In to me je krotilo dokler ni socimra, med odločitvijo o nakupu čevljev, izjavila tiste usodne fraze: "Saj si to zaslužiš."

In takrat mi je popustilo.

Takoj sem stopil v akcijo:
-trgovine (draginja)
-Bolha (NI, ker v Sloveniji so Alpha uporabniki ogrožena skupina)
-ebay (same avkcije, visoke cene, jaz to hočem hitro)
-Pixmania (draginja)
-Amazon.co.uk (BINGO)

Nakup prestrašeno izvedem preko VISA elektrončka, ker sem se do sedaj skrival za Paypal-om in kupoval za minimalne zneske.

Nekaj dni nestrpno čakam, kje je škatla presenečenja...Škatla!


Kaj je noter?


Flash inside


Flash inside

"Do not mix, batteries of different types, brands or ages."
piše v navodilih.

To so bile prve baterije, ki so padle pod roko za test. To, da sem štromar po izobrazbi, me prav nič ne varuje pred neučakanostjo.


Krivci za nakup


Testing wireless mode


Spet krivci za nakup


Juhej nov gadget!


Zdaj bo treba RTFM ("Read The Fucking Manual"), ker flash je meni čisto nova znanost in tisti trije knofi, ki jih ima za upravljanje, imajo kar razgibano ozadje.P.S. Če koga zanimajo nakupi preko spleta, lahko iz lastnih izkušenj povem, da do sedaj nisem imel težav.
Najenostavneje je naročit debetno kartico VISA Electron (za ostale je potrebno plačevati letno naročnino cca 15€) pri svoji banki, če to omogoča (A-Banka, Banka KP, Banka CE, naj bi omogočale). Registriraš Paypal račun, in registriraš debetno kartico, pri tem jo registriraš samo enkrat NE 5x, ker vsakič, ko klikneš ti obere 1.5€ iz računa (ta transakcija se zgodi šele čez nekaj dni). Ko zasledimo paypalovo transakcijo vpišemo zadnje 4 številke v paypalovem vmesniku in s tem dokončno registriramo našo kartico (kasneje dobimo 1,5€ povrnjeno). Krožijo govorice, da so paypalovci včasih zoprni do prejemnikov nakazil, v primeru, če imajo kaj na sumu. Takrat naj bi blokirali račun uporabniku. Jaz kot kupec nisem imel težav.
Vseeno pa velja, da če je nekaj dobavljivo pri nas (za normalne pare), je še vedno najbolj varno plačilo v trgovini ali po povzetju. Potrebno je tudi premisliti ali je prihranek vreden, da nimamo možnosti uveljavljanja garancije v svoji deželi.


Ni komentarjev: