ponedeljek, 11. april 2011

China Glasses

Obožujem informacijsko dobo, na netu dobiš vse.
Če je treba, tudi očala in to nesramno poceni. Pa ne le sončna pri katerih pričakuješ, da ti bo sonce prežgalo oči, glede na fiktivni UV zaščitni faktor, dobi se tudi korekcijska zadovoljive kakovosti.
Za poskus sem naročil očala pri podjetju Zennioptical.
Okvirji so v razponu od 6$-46$, pri stekelcih pa je cenovni razpon večji. Osnovna so zraven gratis, lahko pa se doplača vse-živo. Jaz sem na žalost doplačal anti-reflex le pri enem okvirju cena je le 4,95$ za obe stekelci. Anti-reflex pač moraš doplačati, ker v nasprotnem primeru vsaka svetloba nadležno blešči.Žal nimajo Paypal-a a vseeno se z Mastercard-om plačilo opravi v trenutku. Poštnina do Slovenije je 9,95$ ne glede na količino očal. Torej za troja očala sem plačal cca. 50$ kar pride približno 34€ in tudi če bi šlo po zlu, nebi bilo konec sveta.

Ker sem presegel magično mejo 22€ (cena+poštnina), sem se prvič srečal s plačevanjem carine na Carinski pošti (cca. 8€).
Če povzamem lahko z veseljem rečem, da se je nakup izplačal, par očal za 14€ z ustrezno dioptrijo, neprecenljivo. Tudi če zaspim z očali, kar se je nemalokrat zgodilo, in jih najdem pod ta zadnjo, bo bolečina veliko manjša kot, če poviješ ali huje zlomiš zelo draga korekcijska očala ;)Ni komentarjev: